En liten fiskrätt från jobbet idag: som sådan bli receptet lite storköksaktigt. Please bear with me. Det är ju sådär - ibland blir recept mer av en principskiss eller detaljerad mise-lista än en total vägbeskrivning mellan a och b...
Nåväl. I storkök krävs få och enkla moment, eftersom volymerna är så stora. Att "blecka fisken" tar hemma bokstavligen sekunder. I mitt jobb, med kanske 30 bleck är vi uppe på någon timma innan det är klart. Men ungefär såhär går det till att göra en typisk fiskrätt på jobbet.
1: gör senapssås. Creme fraiche, fransk och svensk senap kokas ihop och smaksätts med citronjuice, granulerad lök, salt, peppar och lite socker.
2: blecka djupfryst fiskfile. Jag använde alaska pollick.
3: ånga av fisken i 7 minuter.
4: under tiden - blanda lite goda örter, ströbröd, riven ost, salt och grovmalen svartpeppar.
5: häll av fisken, så att kokvattnet försvinner.
6: täck fisken med såsen. Täck med ströbrödsblandningen.
7: gratinera i varmluft 200 grader i 10 minuter.
Servera med ris eller kokt potatis. Smaklig måltid!
Det blev - på mitt jobb "jättegott! Fastän det var fisk!"
Bra det!
tisdag, februari 14, 2012
Senaps- och ostgratinerad fisk med örtfrastäcke
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Verkar jättegott! Det måste jag prova!
Ingvor: ja gör det!
Nästa gång.
Har läst om avrådande ang kokning av senap. (Rekomenderat alternativ-rör i på slutet för bättre smak)
Gott men jag föredrar färsk fisk. För mycket vatten i den frysta.
Cat. Jag också! Men jobbandes i kommunalt skolstorkök har jag tyvärr inte några alternativ. Vi kan inte köpa färsk fisk av någon upphandlad leverantör. Tyvärr.
Örjan: tack för tipset. Själv brukar jag mer "värma" ihop såsen, och inte koka ihop den ordentligt. Kul att se att du är tillbaka här, och kommenterar! Välkommen tillbaka!
Skicka en kommentar