Jo. Såhär års frossar jag i varm choklad. Jag har provat masssor, från i micron uppvärmd o'boy till hemmagjord på inte mycket mer än kakao, sparsamma mängder socker och mjölk.
Den här, något vuxnare varianten har jag gjort, testat ochh bjudit flickvännen på några gånger och den är bäst just nu.
100 g mörk, god choklad (typ 60-70 procent kakao) vispas ut och får smälta i 1 dl vispgrädde och 5 dl mjölk. När chokladen smält, tillsätt 1 tsk vaniljsocker och 2 msk mörk rom under det sista av uppkoket. Servera med vispad grädde!
söndag, februari 12, 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Såg riktigt gott ut. Mums!
låter mums, men hur mycket rom smakar det? jag gillar inte rom annars, men i detta kanske? eller den kanske blir nästan lika god utan rom?
Anonym. Jättegott, faktiskt!
Lejlej: det smakar inte så mycket rom alls, men det blir en lite djupare smak i chokladen. Testa! Och skriv gärna här, sen vad du tyckte!
Skicka en kommentar