Eller ja... Vad man nu skall kalla dem... Köttfärsbiffar, kryddade med lite viltvänliga kryddor, svampsås och rårörda lingon.
Rårörda lingon: 500g lingon rörs ihop med 1 dl socker. Låt stå och dra ett tag.
Köttfärsbiffar (11 st):
1 kg köttfärs
1,5 dl vispgrädde
2 tsk torkad timjan
2 tsk rosmarin
1 grov nypa flingsalt
Några varv med pepparkvarnen
Rörs ihop i en bunke till god färssmet. Forma 90 grams biffar. Jobba gärna på plastskärbräda, då är biffarna enkla att forma.
Stek i smör och olja några minuter på varje sida. Lägg sedan i ugnsform och låt gå färdigt i ugnen.
Svampsås:
Stekskyn från pannbiffarna bryner svampen. Såsen späds med grädde och reds av med majsstärkelse (maizena). Smaka av med timjan, rosmarin, salt och peppar.
Gott och enkelt.
Bon appetit!
lördag, februari 18, 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Viltfärsbiffar med pommes frites har jag aldrig provat. Rårörda lingon är inte helt fel.
Den gamle kaptenen: Så böir det gärna när man lagar mat till - och med barn - som kanske helst äter just pommes frites och hamburgare. Då blir kompromissen "inte hamburgare, men väl tillplattad köttfärs - men med pommes frites". :-) Och det funkade alldeles utmärkt.
Skicka en kommentar