onsdag, november 28, 2007

Lax Teriyaki

Igår var det tisdag och tisdag är som bekant fiskdag. I förra veckan var jag helt slut, efter en rät tkänslomässig vecka, så när jag skrev matsedel blev det bara "lax med nå't" på pappret. Igår skulle så "med nå't" definieras och jag kollade runt i kylar och förråd och hittade soja, honung sesamfröm och lite annat smått och gott, så det blev Lax Teriyaki.

Dy behöver (till Teriakisås) - (4 port)

½ dl japansk soja
1 msk honung
1 msk farinsocker
1 buljongtärning
1 VÄLDIGT finhackad palsternacka.

Koka ihop till sirap.

Pensla sedan laxfilébitar, och ugnsbaka dessa med sesamfrö på toppen, i ugn på 180 grader i sisådär 25 minuter.

Servera med ris.

Om man vill kan man också göra en liten god kall sås av wasabi (wasabi-paste på tub är jättebra!) och creme freiche. Wasabi efter behag rörs ut i creme fraichen och serveras till firren.

Mums.

1 kommentar:

annamaria sa...

Jag har en flaska teryiakisås på hyllan - inköpt i en asienbutik. Är de inte så bra eftersom du gör egen? Eller fanns den bara inte när du letade genom skåpen?