söndag, november 04, 2007

Söndagsstek och Lördagsmys

Var ute med Fru Värn en sväng igår. Vi lämnade dottern hos Farmor och Farfar och åkte sedan och gjorde stan. Eller rättare, bara var tillsammans.

Efter lite inköp som torkarblad och sådär, på Biltema blev det en efterlängtad sushi. Den var helt ok, men jag jämför alla sushi-tallrikar med den jag får på TOSA i Finntorp, som måste vara stans bästa. Tosa var stängt, så vi sushiade i Sickla, i stället. Helt, ok, som sagt, men inte världsomvälvande på något sätt.

Vi funderade på att gå och se "Ratatouille", men den gick bara med svenskt tal, så vi bestämde oss för att fika i glashuset, eller växthuset, eller vad det heter, där, i glasbyggnaden vid Marcusplatsen. Det var RIKTIGT bra. Stans grymmaste pecapaj, visade det sig. Och trevligt.

Lite kollande i affärer i köpkvarteren och så in på saluhallen, där de hade mycket roliga grejer, men vi handlade ingenting. Var in på Järnia och köpte typ en osthyvel och kollade in kaffebryggarna (jag måste köpa en ny till jobbet).

Dottern hade haft det bra hos farföräldrarna, och det verkade som om de hade haft det bra också. Farfar och dottern hade sovit middag tillsammans. Mysigt.Och farmor hade lagat köttbullar med gräddsås, lingon och potatis. Precis vad små tjejer behöver!

Idag får vi besök av morfar (Mormor är i London och pluggar). Skall bjuda på stek (det är ju Söndag!) och ugnsrostade rotsaker. Det blir säkert bra.

/Oj, det blev en lång och omständlig post som egentligen kunde ha kortats ned till 'har köpt en osthyvel'.)

6 kommentarer:

Unknown sa...

Var den fin?
Osthyveln alltså? :)

FamiljenFriluft sa...

Njae, det var en fiskars (tror jag) så den såg väl ut ungefär som vanligt, men den visade sig vara bra, i morse, till frukost. :-)

Anonym sa...

ALU:n avlägger: Wüsthof är straffbart mycket billigare på Stockmann, i Helsingfors. Frestande för studenter som aldrig haft råd med mer än 16 cm kolstål. Fint med stek! (Oh ye who know how to roast it!)

Anne sa...

Koloni Garden - japp, jättebra konditoridel. Fast dyrt. :)

FamiljenFriluft sa...

O. Cool Jag ANTAR då att du numer är stolt ägare av en RIKTIG kniv?! :-)

Anne: Mmm. Riktigt bra. Möjligen dyrt i överkant, men ärligt - Pecanpajen är den bästa jag ätit. Någonsin.

Anonym sa...

Sorry Mr Bigfoot, får bli efter jul istället. När jag har råd med "den största ni har"!