fredag, juni 26, 2009

"Din mamma" - och min.

Jobbar man i kök är tonen ibland rå med hjärtlig. Och ibland rå och hjärtlös. Inte sällan slutar det i kök med människor man känner i uttryck som "äh - håll kärften" eller "far åt helvete". Ibland - men mycket mer sällan - kommer något hip-hopande hormonyngel in i bilden och drar en "Din mamma..."

Meningar som "Din mamma..." handlar om att någons mamma är "så tjock att...", eller "så dum att..." eller bara, helt enkelt just "Din mamma..." och sedan låta fantasin själv fylla i.

Jag blir själv rätt irriterad när folk kör den där "Din mamma..."-grejen, så jag brukar fylla i "är fantastisk". För så är det. Min mamma är bäst. Och faktiskt - vore det inte för mamma skulle jag säkert aldrig blivit kock. Ingen har i så stor grad som mamma inspirerat min egen matlagning. Ingen har så ofta som mamma kommit med förslag, nya recepttips, goda idéer, eller varit en axel att gråta mot när det varit körigt på jobbet. Kort sagt - Min mamma är fantastisk.

Din mamma...?

--

Förresten - här kommer någon annans mamma (och pappa)s låt:

"California Dreamin'" - här framförd av en kille som fortfarande bor ihop med sin mamma:

2 kommentarer:

Frukostflingan sa...

Det var roligt att höra din svarskommentar, jag hoppas att de som kör med "din mamma" ser lite snopna ut och kommer av sig...

FamiljenFriluft sa...

Frukostflingan: Mmm. Inte sällan gör de det.

Passus: Bägge mina kokböcker är tillägnade min mamma.