söndag, oktober 05, 2008

Höstmat: Pytt med äpple, rotselleri, timjan och rosmarin



Tycker att hösten gärna får vara ruskig och blåsig och regning och.... ... ja sådär så att det är skönt att vara inomhus, liksom. Då lagar jag gärna mat med råvaror efter säsongen (det finns ju så mycket gott på hösten!) och framåt senhösten, om den är lite "ruggig" gärna mat med tydliga toner av jord och skog i smakerna. Som den här pyttipannan.

Egentligen en rätt vanlig pyttipanna, men rotselleri, äpple och så kryddorna timjan och rosmarin gör den verkligen mer "höstig" tycker jag...

(2 port)

4 potatisar
1 paket bacon
½ stor gul lök
En liten bit rotselleri
Salt, peppar, rosmarin och timjan
Ett rött äpple.

Tärnas, steks i smör på medelstark värme tills allt är mjukt. Äpplet i pannan sist.

2 kommentarer:

Lisa sa...

lät godare ut än påspyttipannan vi åt i söndags. det var dock också ganska gott - meaning detta måste vara fantastiskt.

FamiljenFriluft sa...

"Fantastiskt" är nog ett starkt ord, men det är gott! Äpple och fläsk tycker jag är en väldigt fin kombination, såhär på hösten. Testa, vettja!