75 g smör
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl vatten eller mjölk
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
Smör och ströbröd till bakformen
Smörj och bröa en bakform ordentligt.
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret
Vispa ihop ägg och socker
Tillsätt vaniljockret
Vispa hela tiden våldsamt
Tillsätt mjölet lite i taget
Tillsätt det smälta smöret
Späd smeten något med vatten
Tillsätt bakpulver
Häll upp kaksmeten i din smorda, bröade form. Skjuts in i ugnen! Grädda i typ tre kvart.
söndag, mars 04, 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
man kan i princip helt hoppa över bröandet om man tycker att det är meckigt bara man smörar ordentligt.
Jessica: det beror nog kanske på vad man har för form? Tycker jag fastnar hela tiden om jag inte bröar...
Skicka en kommentar