lördag, mars 07, 2009

Off-Topic: 5 låtar till din död

Läser hos Mymlan - hela bloggosfärens lektant följande lilla utmaning:

Det är min vän Morris som vill att jag ska samla listor på begravningsmusik. Det behöver inte vara musik skriven för begravningar, däremot de fem låtar du vill att dina efterlevande ska lyssna till på just din begravning. Kanske en sådan lista säger mer om dig än de tolv låtarna om ditt liv…
Och eftersom jag gjorde en sådan där lista på 12 låtar om mitt liv får jag väl göra en även här. Det tilltalar dessutom min lite mer svarta, morbida sida att skriva om det här, just nu, så: Here goes!

Oh - och jag utmanar förstås Mackan, O., CayakCarin och "Antonia". Ni vet vilka ni är, så jag tänker inte länka till Er. :-)

--

Det går givetvis inte att svara helt sanningsenligt på den här frågan. Jag kan inte komma på fem låtar som skulle kunna spelas på någon begravning, men jag tänker mig att den här frågan ändå dyker upp bland mina kock-kompisar eller i bar-sammanhang eller så och tills dess vill jag ha förberett mig med något slags svar, så:

Först och främst - begravningar och begravningstal brukar vara tillfällen då någon ger goda råd inför framtiden, genom att se bakåt och möjligen säga några väl valda om den avlidne. De bästa tipsen för ett lyckat liv jag hört är faktiskt:Den här känns på något sätt också naturlig... Och blir det just Henrik Rongedal som framför den, som i det här klippet, känns det på något sätt ännu mer rätt! En ond tvilling (?!) sjunger till/för/åt/ en annan! :-)Som musik till när man går med kistan skulle det nog passa med "Imperial march" från "Star Wars"-filmerna. Jag är ett Star Wars-fan och känslan av att liksom - som Darth Vader - betraktas som "misled by the dark side of the force" känns väldigt mycket som jag. En värdig avslutning på en värdig avslutning, helt enkelt.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Aah.. Starwars!!
'damm, damm, damm-da-da-daaa..'

Vilken ut eller ingång blir inte bättre med den pompösa musikaliska vägledningen?
Hade äran att få med mej tre tonåringar på MYCKET fin middag för ett år sedan, sonen klädde upp sej motvilligt och tjejerna villigare. Det var nästan ingen hejd på glitter och fransar och slutresultatet gav mej tårar i ögonen och hjärtat i halsgropen då den ÄLDSTA vid ingången till salen helst plötsligt drar upp sin svarta schal över huvudet och börjar plötsligt stolpa in alltmedans hon hummar.. ja ni förstår ... 'damm,damm,damm da ..'

KARLAVAGNEN sa...

Diggar råden mycket.

FamiljenFriluft sa...

Mami: Kanon! :-)

Karlavagnen: Ja, visst är de bra? "Don't read beautymagazines! They will only make you feel ugly!"

Anonym sa...

Ang begravningsmusik. Läs Lisas kommentar och änkar

Anonym sa...

Förlåt, Länkar skall det stå

Anonym sa...

Då har även jag svarat på din lilla utmaning, då...

Iperial March - så otroligt bra! :D

Anonym sa...

Här kommer varsågod! Några begravningslåtar i urval.

FamiljenFriluft sa...

O.: Fint.

Mackan: Mmm. Gillade att du hade med "what a wonderful world".

Örjan: Tack för tipset!

Anonym sa...

I totally support that! Continue that way!