onsdag, december 26, 2007

Annandagen

Läser på - för mig - nya bloggfyndet AnnaMarias Matblogg om hennes enkla fläskfile såhär på annandagen och känner igen mig i hennes beskrivning. Såhär på Annandagen har man ätit tillräckligt med Julbord (om man inte är i restaurangbranchen och var trött på julbord kring den 2-3 december och nu inte vill se en köttbulle igen förrän i mars!). Det är nu den riktiga julfriden inställer sig. Eller "efter julmaten-stinnheten", kanske? Nåväl. Annandagen är tid för något enkelt. Något som kräver ett minimum av engagemang och som klarar sig rätt bra själv.

Hos oss blir det förmodligen fisksoppa framåt eftermiddagen.

Eller någon slags gryta på kyckling.

I vilket fall som helst. Det blir något som man kan låta puttra i en gryta och sedan glömma det ett tag, och sedan, när det är dags, äta i EN djup tallrik, med sked. Lite disk. Inga krusiduller. Alla grönsaker och tillbehör i samma rätt som proteinerna. Enkelt.

Och så lätt. Inte en massa mer mat med grädde, smör och annat, idag. Idag får vara lite av en dag för meditation och eftertanke. Eller slött slappande i soffan, eller så. Det känns som om jag gärna hade tagit ett bastubad idag om jag bara kunnat (jag får ännu inte bastubada, efter min transplantation, men snart så...) och så vill jag mest sitta uppkrupen i fåtöljen och kisa mig igenom några sidor av "Hetta", eller lyssna på gammaldags rock av The Who.

Det skulle förvåna mig om jag inte sunkar runt i mysbyxor framåt kvällen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Julbord är anledningen till att jag hatar mellandagarna. Har man otur räcker resterna fram till början av januari. Blä.

annamaria sa...

Oh tack snälla för de orden och länk också....God fortsättning!