torsdag, oktober 13, 2011

Fråga: vad lagar du?

Dagens bloggpost är egentligen en fråga. En lite utlämnande fråga. Men dels vill jag gärna läsa vad just DU skriver, den här gången. Hey - DU läser ju MIN blogg!

Och dels behöver jag lite inspiration... Så:

Om du ska laga middag till din pojkvän/flickvän - vad lagar du då för att riktigt imponera?

Och vad ska han/hon laga åt dig till middag för att vara säker på att få servera dig frukost på sängen morgonen därpå?

6 kommentarer:

Din Onda Tvilling sa...

Skulle nog satsa på något klassiskt som skaldjur till förrätt, kötträtt till varmrätt och något fruktbaserat till efterrätt.

Om det ska smälla stort (och därmed får kosta) skulle det bli Hummer Thermidore till förrätt, Oxfilé Wellington och något med mango, passionsfrukt och kanske björnbär och hallon till efterrätt.

Lite mer avant-garde så blir det halstrade pilgrimsmusslor med varför-inte-rödbetssås till förrätt, hemmasnickrad chili-bea till något form av gott, dött djur med rostade grönsaker och halloumi (eller chevre och nötter). Och till efterrätt något skiktat i vackra glas, typ pannacotta med fruktsirap och digestivesmulor...

Nina sa...

Kroppkakor, hemgjorda så klart. Eller isterband med stuvad blomkål och heminlagda rödbetor. Det skulle jag servera maken med vetskapen att han skulle bli lycklig.

Själv vill jag bli serverad en skaldjursbuffé (eller tallrik där rökta räkor är obligatoriskt) med smetana, hackad lök och rom, gärna löjrom, som tillbehör. Komplettera s helst med en butelj gott bubbel och olika ostar till efterrätt så är man hemma :-)

Kul att du är tillbaks & trevlig helg.

Monica sa...

Ja han vill nog ha fisk, kanske gösfilé eller abborrar med kantarellsås. Och potatis i någon form... kanske lite goda ostar och frukt till efterrätt. Jag skulle bli salig om han lagade lammfilé och potatisgratäng till mig, och rotsaker! men blir redan glad om han rör ihop en enkel omelett;) eller crepes med nån god fyllning... Efterrätt...nåt med choklad.

Granlund sa...

Nu tänkte jag kommentera det här inlägget, men drabbades av mindervärdeskomplex efter att ha läst vad tidigare skribenter serverar. :P

Men i mitt fall skulle det nog få bli en "Riktig" plankstek med fin oxfilé, pommes duchesse med lite västerbottenost i, vitlökschampinjoner, hemgjord bea och baconlindad sparris med västerbottenost i. :) (Förövrigt kan jag tipsa om världens enklaste vitlökschampinjoner. Pressa en eller två klyftor vilök i smör"slagget" som blir över efter såstillverkningen, rör runt och pytsa i smöret i hela färska champinjoner som man brutit bort foten på. Gratinera med plankan. :) )

Själv blir jag kvar till frukost om jag serveras något som kommer från hjärtat och smakar bra. Husmanskost eller överdådig kötträtt kommer man långt med. :)

Niclas sa...

Mitt nyblicna ex bjöd jag på pasta carbonara första gången jag lagade mat. Och varken för- eller efterrätt har hon berättat, själv minns jag inte. Hade tydligen satt henne att ansvara för salladen till middagen. Bra grej att laga mat tillsammans!

Nästa gång jag ska bjuda på middag så blir det plock, lite chark, fetaost, feferoni, gott tunnbröd, ett par dippsåser som förrätt, det känns rätt avslappnande att äta med händerna.
Alternativt min favorit toast skagen!

Varmrätten blir något enkelt, får inte stå i köket och osa för länge. Kanske en pasta med sås på kvibille gräddädelost toppad med trancherad biff.

Dessert.. kanske ostbricka 2 timmar senare, hehe.

Inget nydanande direkt, men fina grejer!

Anonym sa...

Rotmos med fläsk!
All glädje utan rotmos är konstlad glädje.