onsdag, november 04, 2009

Veckans bloggtema - favoritbloggar

Läser på Bloggvärldsbloggen att veckans bloggtema är favoritblogg. Just det. En. Fast det är svårt, tycker jag. För jag läser så många olika sorters bloggar och jag läser dem av olika anledning.

En del bloggar läser jag som inspiration i mitt arbete som kock. Jag plockar recept och metoder och läser för att få uppslag till nya rätter jag kan servera. Ett tips bland mina sådana bloggar är den alltid fantastiskt duktige silverkocken.

Men så ibland behövs en annan sorts inspiration. Ett mer kreativt sinnelag. Lite mer abstrakt och lite mindre praktiskt och då läser jag gärna poesi av olika slag. Här finns det en massa människor som skriver bra, men få skriver så bra om just kök och hur det är att arbeta i en bransch med högt tempo som min kallskänka, som långt innan vi började jobba ihop inspirerade mig med sina vackra formuleringar. Numer är vi fler än bara "de närmast sörjande i branschen" som fått upp ögonen för denna begåvade vardagspoet, och hon blir överöst med kritikernas lovord. Mycket fälförtjänst, skall tilläggas. Bloggen heter i alla fall Tio meter över havet.

Men allt här i livet är ju inte matlagning! En stor del i mitt liv är faktiskt musik. Och jag är såpass gammaldags att jag fortfarande nästan har all musik jag lyssnar på, på skiva. Och de har ju ofta omslag. En av mina absoluta bloggfavoriter alla kategorier blir således den smått hysteriskt roliga "katastrofala omslag". En mycket annorlunda blogg. Men en väldigt rolig bloggidé. Och dessutom en ton i språket som jag gillar. Bitvis är det helt fantastiskt. Ibland är det ännu bättre.

2 kommentarer:

kallskänkan sa...

åhhhhhh, kallskänkan glad!

FamiljenFriluft sa...

Mmm. Och nu såg jag att du blivit länkad från bloggvärldsbloggen. Bered dig på MASSOR av besök!