onsdag, januari 04, 2012

Kyckling med rom-citrussky

Enkel kycklingrätt. På nyårsdagen blev det betydligt enklare mat än på nyårsafton. Samtidigt har man ju lite rester kvar som kan återanvändas, så rom och apelsin från chokladmoussevispandet på nyårsafton fick trivas i en panna med lite smör och honung och bli grunden till den goda såsen.

Kycklingbenen stektes i lite smör och oljaoch kryddades med hackad vitlök, salt, peppar och paprikapulver. Kycklingen fick sedan ligga och vila lite medans rom (2 msk?) apelsinjuice och juicen från en lime och lite (2 msk) honung fick ligga och puttra lite i pannan. Härligheten reddes av lite och sedan finhackades salladslöken i. Tillbaka med kycklingen i pannan och brässera klart i varm ugn, medans riset kokas. Enkelt, men lite "vardagslyxigt". Och gott. Och - hittills - mitt bästa recept i år! :-)

Inga kommentarer: