torsdag, oktober 23, 2008

Dagens lunch: Falafel, ris och paprikasås



Ibland får man känna mer som en kock på jobbet än andra gånger, och idag har jag varit Kocken. Med stort K. För jag har - bl.a. - gjort paprikasås till maten - ett projekt som så att säga "kräver sin man" (eller kvinna - men jag är helt säkert man!). Man börjar med att skära och rosta paprika, sedan flår man paprikafiléerna. Sedan... Ungefär här börjar folk säkert reagera och säga saker som: "Men Jesper - gör du inte paprikasås till väldigt många på din förskola?" Jo. Det gör jag. Paprikasås på typ 4 kilo paprika, närmare bestämt. Det är många paprikafiléer att flå. Såpass många att jag id halv elva undrar om jag kommer att hinna få ut all mat i tid. Det gick emellertid bra. Och barnen åt. Fantastiskt mycket.

Idag serverades falafel och kokt ris.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det typ som ajvar?? Såsen alltså. Vi konsumerar den friskt här hemma .

FamiljenFriluft sa...

Ja, typ, fast min paprikasås har jag lite grädde i också. Tänk dig en mild ajvar med lite creme fraiche, typ? Fast varm, typ.