söndag, oktober 19, 2008
Risoni-otto med avokado och räkor
Själv har jag några gånger tidigare skrivit om risotto. Och om olika pastarätter. Idag gjorde jag slag i saken och "slog ihop" det bästa av två världar och gjorde risoni-otto. En "typ riosotto" fast på den risformade pastan risoni. Det går snabbt, blir gott och ser trevligt ut.
Risoni-otto:
2 dl risoni
4 dl vatten
3 st lagerblad
1 dl vitt matlagningsvin
1 fiskbuljongtärning
Lite purjolök
1 stor näve frysta räkor
2 avokado
2 msk citronjuice
5 st körsbärstomater
Koka risonin nästan klart i vattnet. Tillsätt vinet, lagerbladet och buljongen.
Hacka purjolöken ordentligt och ha i vattnet.
När det börjar bli "grötigt", ta risonin av värmen.
Kärna ur avokadon, tärna och änd i risnoin tillsammans med räkor och rör om.
Ställ tillbaka ett kortsslag på värme, för att räkorna skall bli ljumma, pressa citron över.
Dela körsbärstomaterna och rör i risoni-otton. Severa genast.
Jag dekorerade tallriken med en balsamvinägersirap, och det tycker jag blev väldigt gott.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Härligt! Det enda som saknas är en par hekto riven parma eller vbotten ;)
det ser förföriskt ut... Mmmm.
O. Jag har inte (längre) RÅD med västerbottenost. :-) Men med parmesan vore det riktigt bra, men jag hade inte det hemma...
Karlavagnen: Tack.
Tack !Nu vet jag vad jag ska laga till middag i morgon !
Tania: Ja. Testa gärna och skriv hur du tycker att det gick! Kul att du tyckte att det verkade användbart!
Det blev fantastisk gott ( fast jag hade kräftstjärtar ) och familjen slukade käket :)
Tania: Vad roligt! Och kräftstjärtar är ju så himla gott, det också!
Skicka en kommentar