tisdag, oktober 21, 2008

"Pytonbröd"



Vi har ätit pita till middag. Eller "Pytonbröd" som dottern säger. Just ikväll blev det en rätt god variant på fyllning (tycker jag då):

(4 st.)

2 morötter
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
30 g margarin
400 g köttfärs
75 g tärnad fetaost
2 st tomater
1 st avokado
salt, peppar och paprikapulver

Skala och tärna morötterna. Släng i en stor panna med smöret och låt steka på medelhög värme.
Tärna under tiden paprikan och låt följa med i pannan.
Tärna löken och skicka i pannan.
I med köttfärsen. Rör om ordentligt.
Tärna avokado, fetaost och tomater.
Smaka av med salt, peppar och paprikapulver

Precis före servering, vänd försiktigt i fetaost, tomater och avokado.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Pyton bröd...underbart o uttrycket kan inte komma från någon annans mun än just ur ett barns..bam... rakt på! Det är ju det som är charmen med detta jobbet.. total ärlighet, inga krusiduller!/Signe

FamiljenFriluft sa...

Signe: Ja, visst är det?! Jag har världens bästa jobb. Och världens bästa barn.

Anonym sa...

Me too. Även om det ibland blåser motvind här på Bästkusten;)