onsdag, oktober 22, 2008

Att jobba på förskola har sina fördelar!

Japp. Att jobba på förskola är något jag unnar alla mina kockvänner. Det är världens bästa jobb! Ibland får jag frågan om varför jag valde att gå från krogen till ett mindre glamoröst, mindre välbetalt och mindre tekniskt avancerat kockjobb och för att ge några RIKTIGT tunga skäl:

1) Man får en direktkontakt med gästerna. Jag har ett hundratal stammisar. Som - i princip alla - tackar för maten, berättar vad de tycker och själva kommer med tips på hur jag kan utveckla mitt jobb. Varje dag.

2) Jag kan gå hela arbetsdagar utan att varesig blivit svuren åt eller svurit själv! Det är helt enkelt en "skönare stil" mellan personal på förskola än på krogen.

3) Jag får laga vad jag vill, inte bara det som säljer. Det - i sin tur - gör att jag kan utveckla mig i mitt matlagande - jag kan experimentera, testa och göra om, tills jag får till något som verkligen fungerar, utan att vara jätterädd för vad det kostar, så länge jag håller mig inom budgetramarna. Det är både uvecklande, roligt och nyttigt!

4) -och efter att ha läst det här kan jag säga: Jag slipper servitörer! ;-D

2 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Puh! Tur man inte äter ute så ofta. Å som sagt... Skulle bra gärna sett dig som Chef (som i cuisine) på min arbetsplats. Men jag har gett upp (viftar med vit flagg)! ;-)

Jesper sa...

Karlavagnen: Jag har skriit det förr och kommer kanske behöva skriva det igen: Ifall du vill äta min mat på ditt jobb bör du nog tänka över att börja jobba på en förskola i Sverige! :-) Och tack, det värmer. Varje gång.

Och visst är det tur att man inte äter ute så ofta? Numer går jag i och för sig gärna på ställen "med en disk". Det tycker jag är roligt. Och så slipper man servis-folk. :-)