...eller kanske snarare - "alla på 'Ugglan' har frågat mig om receptet, så..."
Igår åt vi inkokt lax med dillsås. Inga konstigheter, men såhär gör man i alla fall dillsås (och laxen kokas - gärna ångkokas - i långpanna med salt, citronpeppar, citronjuice och beströdd med finhackad purjolök).
(4 port)
½ dl vetemjöl
25 g smör till stekning
25 g smör till bechamel
2 dl matlagningsgrädde
1 st finhackad gul lök
1 dl creme fraiche
2 tsk citronjuice
Finhackad dill efter behag - jag använder rätt mycket
1 liten nypa salt
ännu mindre vitpeppar
Svetta löken i lite smör och en liten nypa salt i en panna.
Gör en bechamelsås på fettet, mjölet och grädden.
Häll i löken i såsen.
Tillsätt creme fraiche och citronjuice. Låt koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar.
Tillsätt dillen precis före servering.
fredag, oktober 10, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Tack för dill på slutet.
Ångkokar? Hur gör man sånt om man inte har varmluftsugn?
Örjan: Varsågod!
O: Man sätter en ugnsfast form med vatten i botten av ugnen, och sedan (helst) kör fisken på galler eller i ånginsats (durkslag?), ganska långt ned i ugnen.
Tack för receptet, ska genast ta och skriva ner det =)
/Åsa
Åssa: Vassego'!
Skicka en kommentar