torsdag, oktober 30, 2008
Snabb middag: Rökt lax, pepparrotscreme och potatisvåfflor
Ibland skall det gå fort, ni vet? Alla hemma är hungriga och man har väldigt begränsat antal sekunder att planera något gott och närande? Ikväll var en sådan kväll. Jag har skrivit det tidigare, men "potatisvåfflor" är något vi gör här hemma lite då och då och ikväll blev det med rökt lax och pepparrotscreme. Ungefär såhär blev det:
Våffelsmet:
100 g smör eller margarin
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 ägg
1 msk bakpulver
2 dl kallt vatten (gärna isvatten)
3 - 4 stora fasta potatisar
Smält matfettet och låt det svalna
Vispa mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet
skala och riv potatisen på finaste rivjärnet. Krama ur vätskan ur potatisrivet och rör i potatisrivet i smeten.
Rör i matfett och vatten
Pepparrotscreme:
2 dl laktosfri gräddfil (eller creme fraiche)
35 g creme cheese med gräslök
Riven pepparrot efter behag
1 krm salt
Vispa ihop samtliga ingredienser till en god creme
Servera till rökt lax i fina skivor!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Våra vardagsmiddagar ska gå fort.. det är mer regel än undantag... När vill ni äta palt förresten? Visst hade jag lovat det? Eller vill ni ha något annat? (Som jag kan göra då) ;)
Inger: OJ! Palt! Du får inte ur mig ur huset! Jag bara ÄLSKAR palt! (Hur Fru Värn ställer sig i paltfrågan har vi ännu inte haft några överläggningar om - förhandligarna har nog bordlagts i väntan på att jag skall komma ihåg att fråga...) :-)
Men bjuder du på palt är jag där tio av tio.
Skicka en kommentar