torsdag, oktober 30, 2008

Snabb middag: Rökt lax, pepparrotscreme och potatisvåfflor



Ibland skall det gå fort, ni vet? Alla hemma är hungriga och man har väldigt begränsat antal sekunder att planera något gott och närande? Ikväll var en sådan kväll. Jag har skrivit det tidigare, men "potatisvåfflor" är något vi gör här hemma lite då och då och ikväll blev det med rökt lax och pepparrotscreme. Ungefär såhär blev det:


Våffelsmet:

100 g smör eller margarin
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 ägg
1 msk bakpulver
2 dl kallt vatten (gärna isvatten)
3 - 4 stora fasta potatisar

Smält matfettet och låt det svalna
Vispa mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet
skala och riv potatisen på finaste rivjärnet. Krama ur vätskan ur potatisrivet och rör i potatisrivet i smeten.
Rör i matfett och vatten


Pepparrotscreme:

2 dl laktosfri gräddfil (eller creme fraiche)
35 g creme cheese med gräslök
Riven pepparrot efter behag
1 krm salt

Vispa ihop samtliga ingredienser till en god creme

Servera till rökt lax i fina skivor!

2 kommentarer:

Inger sa...

Våra vardagsmiddagar ska gå fort.. det är mer regel än undantag... När vill ni äta palt förresten? Visst hade jag lovat det? Eller vill ni ha något annat? (Som jag kan göra då) ;)

Jesper sa...

Inger: OJ! Palt! Du får inte ur mig ur huset! Jag bara ÄLSKAR palt! (Hur Fru Värn ställer sig i paltfrågan har vi ännu inte haft några överläggningar om - förhandligarna har nog bordlagts i väntan på att jag skall komma ihåg att fråga...) :-)

Men bjuder du på palt är jag där tio av tio.