måndag, oktober 13, 2008

TV-söndagarna verkar räddade!

Söndagar är dagar för eftertänksamhet. Vila. Kanske andlighet. Flera i min bekantskapskrets går till kyrkan. Ännu fler ställer sig framför spisen och lagar "nånting extra". Oavsett vilket ditt altare är blir söndagen en dag för att dra ned på tempot.

Och det märks.

Inte minst i TV-tablåerna. Söndagar är reprisdag. Långfilmer på i stort sett varenda TV-kanal som "det stora" på kvällen. Själv lade jag märke till att det igår gick repris på bl.a. Matakuten på Tv4.

Och så det nya avsnittet av "The F-word" med Gordon Ramsay på femman. Ojojoj, vilken serie! Det här är riktigt roligt att titta på! En Gordon Ramsay som nästan inte svär alls, som flirtar med gästerna (ALLA gäster som har fler X-kromosomer än han - oavsett ålder!). Han lagar mat som "du och jag" kan laga hemma (och med råvaror vi enkelt kan få tag på). Och så får vi följa familjeprojektet med hans kalkoner, som de köpt för att äta till jul (och fram tills dess visa barn var mat kommer ifrån).

Igår hade de dessutom ett kort litet inslag om uttagningsprocessen för kockeleer - commis - till köket på F-word. Varje vecka får två kockelever chansen att laga mat i restaurangen. Ja - ni kan ju kolla in det själva!Själv reagerade jag på två saker den här veckan: A) det här programmet var BETYDLIGT mindre sexigt än det förra. (Vilket kanske bekräftar mina värsta farhågor - kockar är kanske inte så sexiga i alla fall!) :-) och B) karln har med sin mamma i programmet! Nu finns det fler med mig som säkert får lite dålig smak i munnen när vi ser kockar som drar in sina morsor framför TV-kamerorna: Kommer någon längre ihåg Rocco DiSpiritu och hans serie "The Restaurant"? Där pimpade Rocco ut sin gamla morsa för att få sympatier och när serien till sist lades ned, Rocco blivit stämd av sina tidigare affärspartners, en hel branch hade skrattat ut honom och det var helt säkert att Rocco's (som restaurangen hette) skulle gå under började Rocco ta med sin morsa på radioshower där han svarade på lyssnarnas frågor om italiensk matlagning i stället. Sist någon hörde något av honom hökade han pannor för någon försäljare i USA.

Tips från coachen: Älska och vörda din fader och din moder, men hey - får du någon som helst "fame and fortune" så försök att hålla morsan utanför bild! Visst - folk gillar mammor, men när saker sedan går överstyr kan just "mamma" vara den enda som faktiskt är beredd att åter ta in dig i SITT kök och låta dig laga mat igen. OM ni inte blivit osams över en TV-kontrakt.

Nåväl - TV-söndagarna verkar räddade!

Och såpass bra verkar det, att jag faktiskt till sist, efter gårdagens program gick upp ur soffan och faktiskt LAGADE mat. Inspirerad av Gordon Ramsays och Joan Collins lilla kramande i köket blev det i mitt fall en omelett med smältost och paprika! Och då får han väl någon poäng - den gamla brittiske köksräven - när folk faktiskt lagar mat. Äen om de inte är tjejer!

2 kommentarer:

O: sa...

Skärp dig Kotten. Killen har bisarrt många Michelinstjärnor och deglacerar
pajfyllning med calvados. Låt killen ge morsan sina 15 min of fame. (Nåt att snacka om på bridgekvällen.)

Jesper sa...

O. Visst. Jag är bara "överraskad" att någon (t.ex. Ramsay, som i övrigt är väldigt mediatränad) faktiskt - efter "Rocco-historien" vågar ställa sin mamma framför kameran.