onsdag, oktober 15, 2008

Lite småsvennig Thai-wok


Ibland får man göra lite mildare varianter av mat man gillar, för att resten av familjen skall tycka om det också. Idag blev det en variant på en "grön curry med kokosmjölk" med tydliga thai-influenser.

(4 port.)

300g kycklingkött (jag hade "innerfile" - det var billigt.
1 burk kokosmjölk
Lite goda wokgrönsaker
2 tsk thai-chilisås
1 tsk grön currypasta
2 msk mango chutney
1 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar

Stek kycklingen i lite olja, krydda med honung och currypasta.,
När kycklingen börjar få fin färg - ha i mango chutney och grönsakerna i pannan och låt gå nästan klart.
Häll så över kokosmjölk och thai-chilisås och pressa i vitlöken.
Låt koka ihop.
Smaka av med salt och peppar
Servera med kokt ris.

Inga kommentarer: