söndag, november 02, 2008

Mysig frukost på tu man hand.


Ibland är jag världens lylligaste. Som idag - när jag väckt av lillkillen vid 7-rycket lyckats få honom att sova efter en dryg timma - får frukostsällskap av en rödhårig skönhet som vill berätta om sina drömmar, sina framtidsvisioner och - inte helt överraskande - hur hon vill ha sin frukost.

Kokt ägg (hårdkokt), kaffe (trippel espresso, gjord i moccabryggaren, två råsockerbitar), smörgås (med ost och skinka) och några majskrokar och sedan är vi bägge i god form för dagens äventyr.

Under tiden pratar vi om vad som är viktigt här i livet: De där pinnarna vi täljde på igår, om vädret i vinter kommer att bli kallt nog att åka skridskor, om farfar skulle kunna hjälpa till att lyfta det där stormvälta i trädet i skogen så att man kan bygga en koja där, och - lite överraskande - att "man skall inte skaffa bebisar förrän man blivit sexton år". "Bra", tycker pappa. "Man kan kanske tillockmed vänta lite till?". "Ja, men när man är sexton är man vuxen. Och då kan man få bebisar", säger dottern. Dottern och pappa dricker av sitt kaffe och njuter. Av samtalet. Av sällskapet. Av kaffet. Av det enkla i att få vara tillsammans ensamma, utan lillebror eller mamma. Att kunna sitta och prata med varandra som far och dotter. Med gott kaffe!


(Och i pappas fall över att det är åtminstone 11 och ett halvt år kvar tills dottern är vuxen nog att skaffa bebisar.)

5 kommentarer:

Anna sa...

Låter som en helt underbar morgon! Men har din dotter redan blivit lite kaffeberoende vid en så pass ung ålder? Jag väntade åtminstone tills jag var 8 år ;P

Jessika sa...

Och förhoppningsvis väntar hon längre än de där 11 åren innan det blir några bebisar på tal ;). För pappas sinnesro och blodtryck ;)

Jesper sa...

Anna: Nej, hon är inte "beroende", men hon gillar kaffe. Hon dricker kaffe någon gång i veckan, kanske, men då vill hon ha det svart, starkt och med någon sockerbit i. Precis som pappa. :-)

Jessika: Vi får se hur hon ser på saken när hon är tillräckligt vuxen för att skaffa bebisar. :-)

KarinW sa...

Åh vad mysigt, passa på och njut, snart är hon 17!

Jesper sa...

KarinW: Mmm. Jag njuter i fulla drag.