söndag, november 16, 2008

Kycklingfärssås


Fru Värn noterade att det var väldigt billig kycklingfärs (39kr/kilot) på vår lokala coop-butik, så idag blev det "ett slags kycklingfärssås" till pasta. För en gångs skull inte enligt "bolognese"-formeln, utan lite annorlunda:

(4 port)

500g kycklingfärs
1 röd paprika
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 dl reducerad hemkokt kycklingbuljong
1 morot
1 palsternacka
5 cm purjolök
2 dl matlagningsgrädde
1 krm vitpeppar
1 krm muskot
1 liten nypa flingsalt med rosmarinsmak

Börja med att skära ur kärnhuset ur paprikan och rosta paprikan i ugn med en av matskedarna olja, i en ugnsfast form på 200 grader, i mitten av ugnen.
Tärna löken och svetta den i resten av oljan.
Tärna och morot och palsternacka, släng i pannan.
I med kycklingfärsen.. Stek tills den är genomstekt
Hacka i vitlöken och häll sedan över kycklingbuljongen
Nu lär paprikan vara brun och bubblig, skicka i bitarna i en skål och täck med plastfolie i några minuter. Skala sedan paprikan och strimla sedan tunt och skicka i pannan.
Häll grädden över, smaka av med vitpeppar, muskot och flingsaltet.

Skär purjolök julienne och garnera med.

Inga kommentarer: