fredag, augusti 01, 2008
Makaroner med korv, kassler och äppelgrädde
Rubriken hade lika gärna kunnat vara "kylskåpsrensning", men det här tror jag funkar bättre i receptdatabaser och bloggportaler... :-)
(4 port.)
Pasta av valfri sort - jag valde makaroner.
4 st kokta wienerkorvar (enligt konstens regler kokta med lagerblad, salt och kryddpeppar)
200 g kassler
Lite smör och olja för fräsning
2 dl god kycklingbuljong
1½ dl matlagningsgrädde
1 msk äppelmos
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk stark, söt senap
1 tsk pepparrot, eller wasabi
2 tsk rosmarin
Tärnad fetaost till garnering
Koka pasta enligt alla anvisningar på paketet.
Skär wienerkorven i vettiga delar. Lägg i kastrull eller panna.
Gör sammaledes med kassler.
Låt fräsa i pannan i lite smör och olja.
När korven fått lite färg och kasslern börjar bli lite hård, i med alla övriga ingredienser i pannan.
Låt koka ihop till en såsig konsistens.
Red möjligen av med lite av pastavattnet (som nu är fullt av stärkelse från pastan).
Garnera med tärnad fetaost, precis vid servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
mmmm... äpple och korv och senap är ju en kombination som alrig kan slå fel. är dock lite misstänksam mot fetaosten. kan det verkligen vara gott i det här sammanhanget?
Snabbt svar: Ja.
Testa!
Skicka en kommentar