torsdag, augusti 28, 2008

I feel nice - sugar and spice...

... eller inte. Jag antar att ni läst om Matmagasinets receptblunder som förgiftat fyra läsare? Det rör alltså ett recept på äppelkaka där man har fått till mängden av muskot fel, vilket - som allt här i världen - alltså inte är bra att få för mycket av. Dels blir kakan oätlig (ni vet ju själva hur lite som behövs av muskot för att allt skall smaka muskot?), men dessutom giftig.

Synd när sådant här händer, även om det är mänskligt att fela, men matmagasinet har rätt många läsare och just ingredienser som muskot, bittermandel och andra "halvgiftiga ingridienser" är bra att liksom kolla en gång extra, för redaktörer och receptskribenter.

Matmagasinet har nu bestämt sig för att dra tillbaka hela upplagan, från lösnummerhyllorna i butikerna, samt har underrättat alla sina prenumeranter.

2 kommentarer:

Jessika sa...

Men lite sådär. 20 muskotnötter, det är vad, fyra fem förpackningar? Hur lång tid tar det att riva 20 muskotnötter? Någonstans längs med vägen så kanske man skulle tänka, även om man inte är matnörd, att är det rimligt med tjugo muskotnötter?

Sedan har vi kokboksförfattare som hävdar att man ska skålla bittermandel. De borde skållas tillsammans med bittermandeln.

Jesper sa...

Jessika: Amen.