torsdag, augusti 21, 2008

Uppflyttningsfest

Idag har vi haft "uppflyttningsfest" på jobbet. Det är den dag då barn som blivit tillräckligt gamla flyttar från "småbarnsavdelning" till "storbarnsavdelning". Det är en högtidlig dag som firas ordentligt på jobbet.

Som kock vill man ju också väldigt gärna vara med och fira och visa för barnen att man förstår att det är viktigt. Ett viktigt steg mot att bli vuxen. Och därför har jag idag försökt göra "något festligt" till lunch...

Ett av sätten att göra det "lite festligare" är ju att lägga upp på egna tallrikar - att portionera och presentera maten på ett lockande sätt. Många tallrikar blev det! Det kändes som om hela köket var fullt av tallrikar!

Å andra sidan gällde det ju bara tallrikarna till "storbarnsavdelningarna", så det fanns ju tid att få det att funka.

Till dessert hade jag beställt hem lite tropiska frukter (passionsfrukt, vattenmelon, ananas, carambole...) som kollegan D fick hjälpa till att skära och lägga upp vackert. Han var jätteduktig! Det märks att han är intresserad av mat. Kul.

Eftersom jag haft lite trubbel ett tag med en leverantör hade jag tyvärr inte samma sak till alla på jobbet, så det fick bli så att "storbarnsavdelningarna" fick "ugnsstekt lax med örtcreme", med kokt potatis och enkelt men lite snyggt garnityr ("randig gurka", tomat och bladpersilja). Enkelt, men snyggt och barnen åt riktigt bra, vilket ju egentligen är det viktigaste. Det handlar ju om deras dag.

De övriga barnen fick "kokt alaska pollock med vitvinssås och potatis". Enkelt men gott och barnen gillar det. Så för att vara "fisktorsdag" blev det ändå rätt "festligt" med vacker, vällagad och god mat. Precis som det skall vara!

(Recept på fiskrätterna kommer under de närmaste dagarna)

4 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Kan du VERKLIGEN INTE komma och laga mat på min arbetsplats? Snälla!!!

Jesper sa...

Jodå - visst! Om du börjar jobba på en viss förskola i hammarby sjöstad! :-)

O. sa...

Coolers, låter riktigt kul. Var är din egentliga kökshjälp?

Jesper sa...

O. På "Solis". Köket (mitt) är inte färdig(ombygg)t...

Så just nu jobbar vi (än så länge) i separata kök.

Så fort vi får allt klart (på tisdag kommer elektrikern... igen...) flyttar vi ihop igen...