torsdag, augusti 21, 2008

Kycklingsås till pasta



(4 port.)

Kommentar: Jag har delat upp receptet i två delar. Mest för att om man har i kycklingen från början får den väldigt tråkig konsistens. Dessutom brukar den släppa vätska och med den proteiner som gör att man får små grå klumpar i såsen. Det ser inte så gott ut, men är helt ofarligt, men det här receptet ser alltså bättre ut.

Kycklingen:

400g kycklingbröst
Vitlökspulver
Paprikapulver
Lökpulver
Salt

Blanda lika delar av alla kryddor i en skål.
Tärna kycklingen i vackra bitar. Lägg i långpanna eller ugnsfast form med lite olja. Strö kryddorna över. Stek i mitten på ugnen på 200 grader i kanske 10 minuter. Vänd på bitarna då och då och strö kryddor över, så alla bitar blir kryddade på alla sidor.

Såsen:

1 stor gul lök eller 5 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
½ dl vitt matlagningsvin
1 msk rosmarin
Salt och svartpeppar efter behag

Hacka löken och vitlöken fint.
Häll ihop creme fraiche, grädde och vin i en sauteuse, eller vid kastrull. Låt koka upp.
Häll i fond, lök och kryddor. Låt koka ihop till en trevlig konsistens.
Späd med vatten, eller red av med pastavatten.

Precis före servering, i med kycklingen i såsen. Servera till pasta.

2 kommentarer:

Anna sa...

Det låter jättegott! Kantareller kanske skulle vara gott att ha i också? Har aldrig ätit kantareller och kyckling tillsammans men det kan ju inte vara helt galet, eller hur? :)

Jesper sa...

Oj! Nej - det har jag inte testat heller, men nu när jag tänker på det låter det jättegott! Det måste jag pröva! Bra idé.