onsdag, augusti 27, 2008
Pasta med ädelostsås och citronzest
För ett par helger sedan hade vi ju familjen Ö här på frukost och då hade de med sig lite ost, som blivit över på kräftskiva. Den där osten har sedan legat som ett dåligt samvete i kylen och gottat till sig och i fredags, när min laktosintoleranta hustru var borta, blev det att laga mat på den innan den kröp ur kylen själv.
Ädelostsås: (2 port.)
2 dl grädde
300 g. ädelost
1 tsk olivolja
2 schalottenlökar
1 krm muskot
Salt och vitpeppar
Hacka schalottenlöken smått och fräs på denna i olivoljan, på en medlevarm platta,
Värm grädden i pannan
Smula i osten lite i taget, under kraftig omrörning. Såsen skall bli fin och slät.
Smaka av med flingsalt, vitpeppar och muskot
Servera till kokt pasta. Riv zest från en kvarts citron över tallriken.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
ser hemskt gott ut.
(eller nej, det ser till och med rätt äckligt ut - men det LÅTER som någonting jag skulle kunna tycka väldigt mycket om.)
Ja, då så.
Skicka en kommentar