onsdag, augusti 27, 2008

Pasta med ädelostsås och citronzest



För ett par helger sedan hade vi ju familjen Ö här på frukost och då hade de med sig lite ost, som blivit över på kräftskiva. Den där osten har sedan legat som ett dåligt samvete i kylen och gottat till sig och i fredags, när min laktosintoleranta hustru var borta, blev det att laga mat på den innan den kröp ur kylen själv.



Ädelostsås: (2 port.)

2 dl grädde
300 g. ädelost
1 tsk olivolja
2 schalottenlökar
1 krm muskot
Salt och vitpeppar

Hacka schalottenlöken smått och fräs på denna i olivoljan, på en medlevarm platta,
Värm grädden i pannan
Smula i osten lite i taget, under kraftig omrörning. Såsen skall bli fin och slät.
Smaka av med flingsalt, vitpeppar och muskot

Servera till kokt pasta. Riv zest från en kvarts citron över tallriken.

3 kommentarer:

Lisa sa...

ser hemskt gott ut.

Lisa sa...

(eller nej, det ser till och med rätt äckligt ut - men det LÅTER som någonting jag skulle kunna tycka väldigt mycket om.)

Jesper sa...

Ja, då så.