måndag, augusti 25, 2008

Roliga presenter

Jag fyllde alltså år igår. "En gyllene ålder", som en kompis sa. (Han menade nog "silvrig ålder", med tanke på hur jag ser ut i håret). Nåväl.

Dagen började med skönsång och hurrarop från Fru Värn och framförallt dottern (som sjunger vackert och högt. Framförallt när någon fyller år). Lillkillen var också med, men han var - för en gångs skull - tyst. De hade med sig presenter i form av grillspett och marshmallows. Mums. Dessutom fick jag ett presentkort på en liten weber-grill. Tjockt najs.

Då jag egentligen inte tycker att det är sådär jättekul med mina egna födelsedagar hade vi inte bjudit till någon fest. De som ville fick komma, sade vi, om de var beredda på att käka mariekex och dricka kaffe. Typ så.

Det blev således ett rätt opretentiöst "kalas". Dottern ville ha glass. Vi köpte glass att bjuda på (och jag rörde ihop en god chokladsås till). När det var en halvtimma kvar till gästerna kom rörde jag ihop en snabb sockerkaka. Och that's it, typ.

Så kom gästerna. Först på plan var storasyter och tjejerna. De hade, förutom en god tårta med jordgubbar(man kan tydligen inte ha kalas utan tårta. hur uppfostrar jag mina barn egentligen?) med sig en schysst kylväska. Toppen. Jag har världens mest avancerade kök (typ), men jag ägde - tills igår - ingen kylväska. Bra grej.

Så kom Mor och Far. Dessa hade också med sig kaffebröd (bullängd och goda syltkakor från Delselius konditori i Gustavsberg) och - föga överraskande - presenter att ha i köket. Då vi ger presenter till varann blir det gärna ätbara presenter och i år var inget undantag - jag fick ett litet "kit" bestående av en fantastisk olivolja smaksatt med vit tryffel, en balsamvinäger med apelsis och en samling olika smaksatta flingsalter med bl.a. röksmak. Kul. Dessutom fick jag pengar att "göra något kul för". Jag funderar just nu på om jag skall använda dem till att t.ex. ta mig ett frukostbad på centralbadet, eller kanske ta någon matlagningskurs för dem.

Sedan kom svärföräldrarna och svågern. Dessa hade - som tur var - inget kaffebröd med sig, men väl roliga presenter: Dels ett gäng goda och roliga nötter av olika slag och så - för ryktet om min grillpresent hade spritt sig - fina grillbestick. Här skall grillas, så fort jag har varit och köpt själva grillen!

När gästerna gått hade vi fortfarande en halv tårta kvar, en massa sockerkaka och en inte föraktlig mängd småkakor och bullängd, så vi gjorde det enda rätta i en sådan situation - vi ringde grannen, vännen, klätterpartnern och allmänt "närmast sörjande": Magnus. Dottern, som är helt förvissad om att Magnus kan laga allt som pappa inte kan laga, undrade snabbt och lätt om Magnus kunde ta sig en titt på vår torktumlare, innan han fikade. Det gjorde han inte. Vi fikade och hann kanske möjligen sätta oss till bords innan nya stordåd oc häventyr på klipporna började planeras. Möjligen blir det klättring efter jobbet på onsdag, om vädret är ok.

Så. In alles en väldigt bra födelsedag. Enkelt, lätt och inte för utdraget. Det blev ändå rätt tröttande och dottern var efter kvällsbadet riktigt trött. Men glad och nöjd med dagen. Precis som pappa.

4 kommentarer:

Patrik sa...

Grattis i efterskott
Ett tips för "att göra något kul och annorlunda", Surdegskurs för nybörjare på Saltåkvarn.
Har precis avverkat den och jag tror att du skulle uppskatta den. Om inte så lär du dig baka bröd! ;)

Lisa sa...

grattis i efterskott! verkade som om du hade en riktigt mysig dag ju.

Jesper sa...

Patrik tack. Och nej tack. Surdeg är inget för mig. Jag har (som bekant) ett väldigt kort attention span. :-) Men tack för tipset.

Lisa: Tack. Jo, det var riktigt, riktigt bra. Tack, tack.

KARLAVAGNEN sa...

Stort grattis i efterskott! Sicken bra familj! Kan man få bli adopterad? Jag fyller i September! ;-)