tisdag, augusti 12, 2008

Motto

När man har sådana där dagar, som igår, när allt känns motigt är det bra att försöka påminna sig om att man faktiskt gillar det man håller på med. Att man fortfarande har världens roligaste jobb och de bästa arbetskamrater man kan önska sig.

För de där dagarna när saker går på tok har man ingen som helst tolerans för kollegor som - även om det är rättmätigt - gnäller om saker de tycker att jag borde göra. Då använder jag ibland de här - lite hårda orden - mest för att skaka av mig allt.

I mitt kök finns jag
i andra kök finns sådana som jag
och resten är idioter.


Jag minns inte längre var jag hörde det först, men jag använder det som motto och alla kökselever, praktikanter och numer min kallskänka har alla fått börja dagen med att recitera de här meningarna, innan arbetet börjar.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Jag jobbar som enda kokerska på en större förskola (ca 125p/lunch) och jobbar lite i motvind med förskollärarna. Det är många viljor som ska tillfredställas och många som vet precis vad man bör äta (trots att dom uppenbarligen har problem med vikten och inte tränar alls). Till det kommer en viss nonchalans för specialkosten. Så jag känner ofta som du skriver.

Jesper sa...

Camilla: Stå på dig. Själv har jag världens bästa kollegor, men det är få förunnat att ha det så, i vårt gebit, har jag förstått. Då är det bra att ha ett sådant här motto att falla tillbaka på!

Ha det bra, lycka till i ditt vidare arbete, och hör gärna av dig med hur det går för dig! Vad roligt med en kollega som läser den här bloggen!