tisdag, augusti 19, 2008

PizzakitJo - vi har ett tag - sedan det var rea på vår Ica-butik - ett "Sara Lee Pizza Kit" i kylen. Bra när man har en liten tjej som älskar pizza, och man slipper hålla på och böka med mjöl och grejer i köket, eller hur? Så tänkte vi.

Så - hur funkar pizza-kitet, då?

I kartongen finns en glasburk med tomatsås (smaksatt med oregano och basilika) och en papptub som ser ut ungefär som en stängd toapappersrulle med själva pizzadegen i. Tanken är att man skall "ta bort dekalen, rulla ut degen på en ugnsfast plåt och stryk tomatsåsen ovanpå - toppa sedan med pålägg efter eget tycke".

Riktigt så problemfritt är det inte. När man drar bort dekalen hörs ett ljudligt "poff" och deg exploderar ur tuben ut på händerna och kladdar ned bänken. Degen rullas hjälpligt ut på plåten men är alldeles för tjock för att toppa med sås och pålägg, med en gång. Man får kavla den kladdiga degen, eller som jag - trycka ut den med fingrarna tills den är tunn nog att använda.

Såsen är emellertid god och att slippa bomba köket med mjöl, är - när man har en fyraåring hemma - värt mycket.

Vi toppade vår pizza med mortadella, vanlig rökt smörgåsskinka och ost och resultatet blev rätt bra. Vi åt alla med tämligen god aptit, men så fort pizzan svalnar blir den stenhård.

Betyget blir typ en trea av fem, mest för att man slipper mjöl i köket.

4 kommentarer:

annamaria sa...

Så du blev lika förvånad som mig när degen sprängdes ut. Jag tyckte som du - sådär. Men som sagt - ibland ska det vara smidigt.

Jesper sa...

Ja. Och tomatsåsen tyckte jag var helt ok, men degen vae sådär...

Lisa sa...

vilken tur att jag aldrig köpte ett sånt sist jag var på netto då. tror att mina latmanspizzor får bygga på bakpulverdeg även i fortsättningen.

Jesper sa...

Lisa: Ja, det låter som en bra idé. :-)