onsdag, augusti 27, 2008

Pasta med lax och kräftstjärtar

Det känns som om jag på senaste tiden nästan bara gjort snabba pastarätter. Jag antar att det är en del av att vara tvåbarnsförälder. Man har helt enkelt inte jättemycket tid att stå och röra i grytorna på ett tag, igen. Det blir mycket pasta, och en hel del ris. Här kommer gårdagens snabba pastarätt.

(4 port)

Pasta så det räcker
1 msk olivolja
300g lax
2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 tsk citronsaft
1 fiskbuljongtärning
20 kräftstjärtar
1 röd paprika
Salt och vitpeppar
5 cm från den yttersta delen av purjolök

Koka pasta i väl saltat vatten.
Tärna paprikan och släng i den i en mycket het panna med olivoljan. Låt fräsa ordentligt, tills paprikan blivit ordentligt brynt och oljan blivit färgad av paprikan.
Häll på vinet. Skruva snabbt ned värmen på plattan. (flytta pannan till annan platta om du har en långsam spis).
I med citronsaft och buljongtärning. Rör ut buljongen ordentligt i såsen.
Häll över grädden.
Tärna laxen och lägg i den i såsen, låt koka med i några minuter, tills laxen blivit genomkokt.
Precis före servering - lägg i kräftstjärtarna, så de blir varma, men låt de inte gå med för länge, för då blir de gummiaktiga.
Smaka av me salt och vitpeppar.

Lägg pastan i en vacker tallrik. Lägg såsen ovanpå och toppa sedan hela härligheten med finskuren purjolök.

3 kommentarer:

KarinW sa...

Gott det där du,känns direkt lite roligare än köttfärssåsen jag funderar på imorgon!

Anna sa...

Oj, den där pastan skulle jag ha kunnat springa långt för :)

Jesper sa...

KarinW: Tack. Jo, det blev bra, tycker jag. Du får väl testa någon gång och sedan skeiva här vad du tyckte om det.

Anna: Tack, tack.