fredag, augusti 01, 2008

Makaroner med korv, kassler och äppelgrädde



Rubriken hade lika gärna kunnat vara "kylskåpsrensning", men det här tror jag funkar bättre i receptdatabaser och bloggportaler... :-)

(4 port.)
Pasta av valfri sort - jag valde makaroner.

4 st kokta wienerkorvar (enligt konstens regler kokta med lagerblad, salt och kryddpeppar)
200 g kassler
Lite smör och olja för fräsning
2 dl god kycklingbuljong
1½ dl matlagningsgrädde
1 msk äppelmos
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk stark, söt senap
1 tsk pepparrot, eller wasabi
2 tsk rosmarin

Tärnad fetaost till garnering


Koka pasta enligt alla anvisningar på paketet.
Skär wienerkorven i vettiga delar. Lägg i kastrull eller panna.
Gör sammaledes med kassler.
Låt fräsa i pannan i lite smör och olja.
När korven fått lite färg och kasslern börjar bli lite hård, i med alla övriga ingredienser i pannan.
Låt koka ihop till en såsig konsistens.
Red möjligen av med lite av pastavattnet (som nu är fullt av stärkelse från pastan).
Garnera med tärnad fetaost, precis vid servering.

2 kommentarer:

Lisa sa...

mmmm... äpple och korv och senap är ju en kombination som alrig kan slå fel. är dock lite misstänksam mot fetaosten. kan det verkligen vara gott i det här sammanhanget?

Jesper sa...

Snabbt svar: Ja.

Testa!