onsdag, augusti 13, 2008

Favvistillbehör: rosmarinpotatisJag har - just nu - ett favorittillbehör till allt som är fläsk: råstekt potatis med rosmarin.

Jag bara steker potatisen, som just nu är "sen färskpotatis" men ännu inte har såpass mycket stärkelse som om någon månad, i smör och olja, saltar och smakar av med ganska mycket rosmarin.

Det fungerar SÅ BRA med fläskrätter, eller kycklingdito. Kanske även med viltfågel som fasan eller rapphöna. Testa, vettja!

5 kommentarer:

En brasse-mammas mat och allt runtomkring sa...

Hej! Jag är en av dina trogna läsare:) Vi har precis flyttat till sverige och en av de få saker jag såg fram emot här var att barnen skulle få lunch gjord av en bra matmor (matfar:). Men idag var vi och hälsade på 5 åringens skola och då fick jag veta att lunchen på skolan består av citat: "Det serveras mjölk,fil, flingor, smörgår, pålägg och ibland en bit frukt eller grönsak"

Du är den enda jag vet som jag kan vända mig till och fråga - Får det verkligen vara så här? Är det meningen att barnen ska äta frukost 2 gånger per dag? Jag är så besviken just nu. Jag trodde att barn ska ha 2 st lagade mål mat om dagen, eller är det jag som har fel?

KarinW sa...

Nu är det dags att använda min fina rosmarin, fattar inte varför jag bara skött om den hela sommaren! Det där ser enkelt och gott ut.

Jesper sa...

KarinW: Trust me - this is the time! :-) Det här är jättegott! Och jätteenkelt!

Lisa sa...

sjukt gott ja, med potatis och rosmarin. på vintern är klyftpotatis med det och salt och vitlök ungefär det enda tillbehör vi äter.

Jesper sa...

Ja, det är precis hur gott som helst. Jag brukar ibland också spela in bollen på lite timjan, i just potatisklyftmatchen, men rosmarin till potatis är verkligen HUR BRA SOM HELST (tm). :-)