måndag, augusti 11, 2008

Fler mackor

Well - ni VET ju att jag gillar smörgåsar - och här kommer några till förslag. För att uttrycka det lite slarvigt: "hade någon av ER kommit på de här mackorna hade ni haft en vacker kokbok hemma!" :-)

Först ut kommer gubbröra. Ni vet - jag ÄR ju gubbe! Och kombinationen ansjovis, ägg och lök är HELT suverän! På mitt eget, så kallade 'sportbröd'. Det klår nästan det där med kavring. Faktiskt. Servera gärna med en lättöl. Mörk. Det är INTE dumt.


Eller de här: gårdagens "kvällsmackor". Varma smörgåsar, byggda på "grovt rostbröd" (först stekta på undersidan, i smör, i panna, sedan gratinerade i ugnen) - den ena med rökt skinka, wasabisenap och riven grevé. Den andra med cantadou pepparrotsost, hamburgerkött och slutligen gratinerad med riven grevé. Det är inte heller illa!

Inga kommentarer: