tisdag, augusti 12, 2008

Kokosfisk



Stärkt av dagens framgångar (jämfört med igår blir allt framgång!) på jobbet kom jag hem och prövade att laga "något nytt". Eftersom dottern ville vara med blev det att plocka fram morteln och banka lite... Något slags asiatisk-inspirerat kanske man kan kalla det... Nåväl - min kokosfisk:

(4 port)

500g vit fisk (Alaska Pollock)
500g wokgrönsaker
3 msk tomatketchup
1 burk kokosmjölk
2 tsk korianderfrön
2 tsk hel spiskummin
2 tsk fänkål
1 tsk salt
½ tsk torkad ingefära

Rostade, saltade solroskärnor

3,5 dl ris
7 dl vatten
1 fiskbuljongtärning

Börja med att mäta upp ris och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda med en fiskbuljongtärning, under lock. Rör om då och då med gaffel.
Mortla kryddorna till fint pulver
Lägg fisk och grönsaker i en ugnsfast form
Häll över kokosmjölk, kryddor och tomatketchup
In i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
Garnera med rostade, saltade solroskärnor.

6 kommentarer:

Lisa sa...

kokos i mat är underskattat. kan tänka mig att det här är hemskt gott.

Jessica sa...

om du ersätter firren med kyckling och tar bort tomatketchupen så har du kyckling i kokos(sås). Det är gott :)

Anonym sa...

Kokos och firre passar finfint tillsammans :) Det blev fiskmiddag för mig idag också.. fast i soppform.. är ju så ruggigt höstligt ute ju :(

FamiljenFriluft sa...

Lisa: Ja, det var väldigt gott.

Jessika: Det skall jag pröva någon gång. Tack för tipsen.

Anna: Ja kokos och firre är bra lekkamrater. Hade emellertid serverat soppa på jobbet, så det fick bli lite fastare föda här hemma, på middagsbordet.

Lagers tabberas sa...

Rodjana har en sådan dag idag verkar det som för hon ringde hem och hon tycker det är så lite kreativitet i storköket där hon jobbar som andrekock och som tvåa med alla andras rutiner är det svårt att slå sig för bröstet opch säga jag är jag och alla andra är idioter, speciellt som det är tredje dagen på jobbet.

FamiljenFriluft sa...

Lagers Tabberas: Jag antar att det egentligen är den här posten du kommenterar.

Nej, visst är det bökigt när man är ny på ett ställe, i ett kök man inte riktigt känner till.

Var jobbar hon nu, förresten?