måndag, mars 31, 2008

Jens Linder gör snabbt gott och skräpmat fint

Läser i DN Jens Linders (han från Taffel.se, ni vet?) fina artikel om hamburgare och slås över att vi bägge två - utan att det egentligen diskuterats så mycket i matnörderikretsar - ungefär samtidigt fått dille på små köttfärsplättar.

Jens gör lyxiga små hamburgare och skriver koncist och tydligt om burgarnas ursprung och problematiken med serietillverkning.

Själv har jag under de senare veckorna, på jobbet, introducerat ett antal olika tillplattade köttbullar med små hemliga ingredienser i. Biff à la Lindström, Pannbiff med lök etc.Men faktiskt undvikit just hamburgare. Detta kanske främst beroende på de "problem" som Jens skriver om: Det är svårt att serietillverka dem och få dem riktigt bra, det blir för mycket kompromisser. men också för att jag själv kanske har en felaktig bild av hamburgaren som "snabbmat" eller "skräpmat".

Jens visar emellertid att det visst går att göra både goda, vackra och nyttiga hamburgare och själv börjar (burgar?) jag känna att det kanske är dags att föra upp en hamburgare på menyn, snart.

Idag skall jag emellertid laga "något med kyckling" på jobbet. Vi får se vad det blir.

Ha det bra så länge!

Inga kommentarer: