Klariff. Såsom i "klarnad buljong". (En buljong som först fått koka ihop, sedan silats, sedan klarnats med äggvita för att till sist få koka ihop lite till.
Grundförutsättning för t.ex. consommé-soppor, eller - vilket är troligare i mitt fall - goda såser i hemmet. I det här fallet en buljong på kycklingben och mirepoix av kålrot, purjolök, morot, gul lök och en liten kryddpåse med bl.a. herbes de provence, salt och vitlök.
35+ -nånting kock, bosatt i 08-land, pappa till två barn, och har därför en speciell förkärlek till just "mat för barn".
Krubb är en blogg om... just krubb. Om mat. För jag tänker mycket på mat. Lagar mat. Äter mat. Läser om mat. Ser på mat-TV. Skriver - nästan uteslutande - om mat. Och så folket som lagar den.
Välkommen till bloggen. Hoppas du hittar något du gillar. Här nedan kan du klicka dig fram i menyn bland bloggar jag gillar. Mina gamla inlägg (skåpmat?) och lite annat smått och gott... Bon appétit!
3 kommentarer:
Que? Schysst vadå?
???????
Ingen aning...
Klariff. Såsom i "klarnad buljong". (En buljong som först fått koka ihop, sedan silats, sedan klarnats med äggvita för att till sist få koka ihop lite till.
Grundförutsättning för t.ex. consommé-soppor, eller - vilket är troligare i mitt fall - goda såser i hemmet. I det här fallet en buljong på kycklingben och mirepoix av kålrot, purjolök, morot, gul lök och en liten kryddpåse med bl.a. herbes de provence, salt och vitlök.
Mums.
Skicka en kommentar