måndag, mars 17, 2008

Hovmästarsås

Har rört ihop lite hovmästarsås idag, inför påsklunchen på onsdag. Det är inte dumt. Kag gillar hovmästarsås. Våde att göra den och att äta den. Jag älskar verkligen gravad lax.

Enkelt att göra och billiga råvaror. Dessutom blir den så himla mycket godare än någon köpesås. Vill man lyxa till den kan man välja andra vinägrar, eller oljor (färskpressad rapsolja, eller dito solrosolja sägs vara gott, av de som vet!), men i alla fall:


Hovmästarsås
(måtten är ungefärliga)

3 msk söt senap
1 msk vitvinsvinäger
1 dl matolja (eller annan mild olja)
½ dl strösocker
En ordentlig nypa finhackad dill
Salt och vitpeppar efter behag

Vispa ihop senap, vitvinsvinäger och strösocker.
Tillsätt oljan droppvis, under ordentlig vispning, ungefär som när man gör en majonnäs.
I med dill.
Smaka av med salt och vitpeppar.

Inga kommentarer: