1) Koka 50 ägg
2) Skala potatis till Jansson
3) Gör 1½ l majonnäs
4) Gör Jansson
5) Sätt på potatisvatten i kokeriet
6) Gör hovmästarsås
7) Fixa några roliga sillsorter av den inlagda sillen från i fredags
8) Skala och dekorera ägg (majonnäs, kaviar, räka, dillkvist)
9) Gör sallad
10) Dekorera den gravade laxen
11) Steka 5 kg köttbullar och 6 kg prinskorv
12) Koka potatisen
13) Dekorera alla fat, lägg upp
14) Göra påskägg
15) Sista kollen - servis.
Det är en del att göra, men det känns ändå som om att jag har det hyffsat under kontroll. Jag skall se om jag kan få några bilder på det hela, sedan...
onsdag, mars 19, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Hur konstigt de än må låta..så längtar jag tillbaka till krokköket ;(
För att inte tala om krogköket :)
Jag också, men bara under korta stunder. Krogen har ett högt och spännande tempo, och det är en alldeles speciell sorts vansinne som krävs för att överleva där, som jag tycker är väldigt charmigt. Å andra sidan känns det mycket bättre nu, att ha de arbetstider jag har på förskola, och inte minst att laga mat åt barn. Det är - utan tvekan - världens bästa jobb!
Har du jobbat kök eller servis ute?
Jag har arbetat som kallskänka / kock men blev allergisk mot lax och räkor . Att hantera dem alltså .Jag saknar jargongen lite. Har även arbetat med att lag mat på ett litet dagis.Så skoj!!
Tania: Ja, då känner du kanske igen dig i lite av det jag skriver här. Kul att du hittat hit, i alla fall! Välkommen till bloggen!
Skicka en kommentar