lördag, mars 15, 2008

Middag med Sushi-Lars och Nina Simone

Sushi-Lars och Nina Simone har varit i stan idag och efter en hård dag på vildmarksmässan beslutade vi att åka hem och äta "något enkelt innan vi åker hem". Tja, hem och kollar frys, kyl och skafferi, och sedan en snabb kompletteringshandling på den lokala konsum.

Egentligen är det fusk, för Sushi-Lars och jag är så duktiga. Dessutom kompletterar vi varandra väldigt bra i köket (Jag säger vad han skall göra, och han gör det och gnäller sedan på att ha fått göra det!) :-) Och dessutom är vi ödmjuka! :-)

Det blev i alla fall:

Potatispannkakor med löjrom (och creme fraiche, röd lök och dill, som sig bör) till förrätt, En soja- äpple- ingerfära- och rosmarin - marinerad fläskkarré med gräddskysås och ugnsrostade rotsaker till varmrätt och så en liten glasskula med kolasås till dessert.

Det gjorde inte ont alls!

---

Potatispannkakor (10 st)

6 medelstora potatisar av fast typ
2 ägg
½ dl grädde
2 dl mjölk
1½-2 dl mjöl
En nypa salt
Smör att steka i

Riv potatisen på tunnaste rivjärnet.
Blanda grädde, ägg och mjölk i en skål.
I med potatisen och börja vispa i mjölet. Lite i taget, tills smeten tjocknar till bra konsistens.
Salta

Stek på medelvarm platta i liten stekpanna (omelettpanna). Häll i tunt, grädda tills det är torrt på ovansidan och vänd sedan pannkakan och låt steka torrt på undersidan någon minut.

Servera till t.ex. bacon och stekt lök, en vanlig vardag, eller "i stället för blinier" till löjrom med creme fraiche, röd lök och dill. Det är bara SÅ gott!

Inga kommentarer: