torsdag, mars 13, 2008

Till M - kall sås till fiskpinnar:

Ett slags curry-remoulad

Egentligen en rätt enkel sås, men som är nästan sjukligt god, till fiskpinnar:

1 ägg
2 dl matolja
1 msk senap
1 tsk vinäger
1 msk citronjuice
2 dl gurkmix (bostongurka)
1 dl lätt-creme fraiche
1 tsk mild curry (madras)
1 tsk gurkmeja
En liten nypa salt
En liten nypa socker

Gör så här:

Vispa ägget, senapen, vinäger, citronuicen och oljan till en majonnäs. Den skall bli ganska fast i konsistensen. Sedan i med gurkmix och creme fraiche. Rör om ordentligt. Tillsätt curry och gurkmeja. Rör om. Låt stå kanske 20 minuter i kylksåp. Dressingen kommer att få en vacker gul färg.
Rör om.
Smaka av med salt och socker.

2 kommentarer:

Emma sa...

Jag håller med, sjukligt god! Tack för det tipset! :)

Jesper sa...

Varsågod