Ett slags curry-remoulad
Egentligen en rätt enkel sås, men som är nästan sjukligt god, till fiskpinnar:
1 ägg
2 dl matolja
1 msk senap
1 tsk vinäger
1 msk citronjuice
2 dl gurkmix (bostongurka)
1 dl lätt-creme fraiche
1 tsk mild curry (madras)
1 tsk gurkmeja
En liten nypa salt
En liten nypa socker
Gör så här:
Vispa ägget, senapen, vinäger, citronuicen och oljan till en majonnäs. Den skall bli ganska fast i konsistensen. Sedan i med gurkmix och creme fraiche. Rör om ordentligt. Tillsätt curry och gurkmeja. Rör om. Låt stå kanske 20 minuter i kylksåp. Dressingen kommer att få en vacker gul färg.
Rör om.
Smaka av med salt och socker.
torsdag, mars 13, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Jag håller med, sjukligt god! Tack för det tipset! :)
Varsågod
Skicka en kommentar