Fick ett mail tidigare idag, från kompisen C, som undrade vad som hänt på Krubb och varför jag inte har lagt ut några recept på ett tag. Det har jag, i och för sig gjort - tycker jag - men jag har också skrivit om annat. Nåväl. För att göra C glad (vem vill inte ha glada vänner?) kommer här ett recept på "thailändsk kycklingsoppa", såsom den blev igår...
(Jag skrev i och för sig, som trogna läsare säkert minns, om en Thai-inspirerad kycklingsoppa för inte så länge sedan, men såhär gjorde jag alltså igår):
Jo. Först tog jag min godakycklingbuljong som stått i kylen sedan förra veckan, och lät koka upp och reducera lite ytterligare, medan jag fräst purjolök, morot och en gul lök i små vackra bitar, i en panna. I med grönsakerna i buljongen. Sedan fram med kyckling. Jag hade lite olika bitar, men räkna på sisådär 100g per skaft och välj bitar du själv tycker om. Fräs dem lite, i smör, med lite vitlökspulver och någon chili. I med dem i soppan också!
Nu - i med kokosmjölk.En hel burk, minst.
Låt koka ihop ett tag.
Så i med äggnudlar, tills dessa har blivit mjuka och följsamma.
I med lite thai-chilisås och lite koriander.
Voila!
Servera gärna i soppskål, med pinnar (man dricker buljongen) och med en kvist färsk koriander eller strimlad chili på toppen. Mums.
lördag, mars 08, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar