onsdag, mars 26, 2008

Viltskavsgryta

(4 port)

500 g viltskav
200 g champinjoner eller annan god svamp
2 stora lökar
2 dl grädde
1 vitlökslyfta
1 msk rårörda lingon
1 msk rosmarin
2 tsk timjan
Lite smör att steka i
En liten skvätt soja
Salt och grovmalen svartpeppar
Någonting att reda med (jag använder maizena majsstärkelse och vatten).

Börja med att skära ned skaven och löken i tjusiga bitar. Skiva champinjoner och vitlök.
Fräs löken och skaven i lite smör i en panna. Häll över i en gryta.
Häll i alla ingredienser utom champinjoner i grytan. Låt koka ihop under sisådär 20 minuter.
Stek champinjoner med lite av timjan, rosmarin, salt och peppar. Häll i grytan precis före servering.
Red av grytan.

Färdigt! Servera med (mandel-)potatis(puré).

2 kommentarer:

Micael sa...

Åh, avd gott!

Jesper sa...

Ja, jo, det var rätt gott. Mandelpotatis är inte heller fel. Jag åt lite i påskhelgen, och det var riktigt smarrigt!