måndag, oktober 29, 2007

Kul pannbiff

Måndag under höstlovsveckan, och som sådan planeringsdag för lärarna på skolan. När jag fick reda på det i fredags morsefick jag också förfrågan om jag kunde "göra något roligt" till lunchen.

Sådant här hatar jag. Alltså - missförstå mig rätt: Jag ÄLSKAR mitt jobb. Jag ÄLSKAR att laga "något extra" ibland. Jag ÄLSKAR att planera och laga god mat till just såhär stora grupper. Det är liksom.... lagom. MEN Jag HATAR när jag inte får reda på det i tid. Så jag inte kan beställa grejerna jag behöver, eller planera, eller lägga tid på att tänka på presentation eller.... Ja, ni hajar. Att inte ha tid, eller rätt grejer för att göra det bästa man kan och vill blir bara crappy, hur man än formulerar det...

Jag hade typ 5 kg köttfärs i gömmorna. Och några kryddstarka sojakorvar, till vegtarianerna. Således: Inte riktigt den känsla av "fest, pompa, galamiddag och ståt" som hör till skolans personaldagar.

Men vad gör man? Jag blev i och för sig lovad att få låna en bil och åka och nödköpa något, men vi enades, efter en kort diskussion om lämpligheten i att köra bil, när man inte ser något, om att det kanske var bäst att lösa det hela på något annat sätt...

Jag gjorde pannbiff. Ja, jag vet, men jag kunde verkligen inte med att servera något som bolognese eller köttfärslimpa. Pannbiff måste i alla fall LAGAS. Alltså, rullas och formas och stekas och fixas lite med. Folk skulle haja att jag ändå lagt ned lite jobb på att få till det. Sojakorvarna kompletterades med pilaffris och salsa.

Inte så "roligt", men ändå... Lite kul är det väl med pannbiff, i alla fall? Så. "Roligga pannbiffar" och löksky med kokt potatis, respektive korven, med salsa.

Jag lade snabbt in lite gurka också och gjorde "slottsgurka", kompletterade ettlitet salladsbord bestående av sallad, paprika, oliver, tomater och ananas med en dressing jag hade kvar sedan i fredags och gjorde en liten "salladsbuffé", i alla fall. Det man missar på karusellerna tar man igen på gungorna, eller vad det heter, och så...

Well. Även om det inte blev stående ovationer blev det ändå succeartat. Folk åt med god aptit och alla sade att det var SÅ GOTT och att "Panbiff får man minsann inte så ofta... Det är ingen som orkar göra sådant nuförtiden..."

Själv var jag mest nöjd med att det gick att sno ihop något som inte var typ korvgryta, för då hade det blivit myteri...

2 kommentarer:

Kock-praktikant Tony sa...

Jag har nyss hittat till din blogg och läser den med stort intresse.
Är kock-praktikant sedan ca 1 vecka tillbaka.
Ska förhoppningsvis snart få gå Arbetsförmedlingens kockutbildning..
Tydligen någon typ av grundutbildning.

Så, nu har jag använt för många tecken =)

Ha det bra och håll alla fingrar från heta ytor... =)

KARLAVAGNEN sa...

Vad? Ingen som orkar göra sådant nu för tiden? Ååå hur svårt är det då? Suck. Sicket föölk! Lite gott med lingon eller Lingon Chipotle i smeten samt i den ev såsen till. Tycker det lät som bra mat som du fick till. God, enkel, näringsrik måltid - precis som det ska vara om man ska kunna jobba bra. Så stående ovation från Madrid!!! By the way, vilket är ditt bästa mat minne du käkat utomlands? Å vilket är värsta? Samt hur får man en sjuåring att gilla grönsaker, dvs han gjorde det tidigare tills han lyssnade på några illbattiga kompisar som sa att det var blä. Grrr...