onsdag, oktober 10, 2007

Rotmos

Jag får tillbaka synen lite, lite i taget, dag för dag och jag orkar nu ibland läsa korta mail eller kommentarer i bloggen. Tack, alla för allt snällt ni skrivit. Och tack ni som har hört av Er. Det har varit mycket uppskattat!

Som "första officiella post-operativa bloggpost" kommer här mitt recept på rotmos, något som jag ätit rätt ofta under sjukskrivningen, eftersom det inte gör något om grejerna kokar söner och jag därför kan slänga i allt i en kastrull och sedan inte behöva kolla på det...


För 2-3 stora portioner behöver du:

½ kålrot
1 morot
2 potatisar

(Vid större kvantiteter brukar jag räkna en del morot (för färgen) till två delar potatisar (förstärkelsen, så det blir vettig konsistens) till tre delar kålrot (för smakens skull).

Skär ned alltsammans i små delar. Kålroten i minst delar, moroten i lite större och potatisarna kan kokas hela eller delade, om de är stora.
Koka allt i saltat vatten, med lite kryddpeppar och ett lagerblad, tills det blivit riktigt mjukt (eller börjar falla sönder). Om du kokar fläsklägg eller så kan du givetvis använda av det spadet, för att ge mer smak i rotmoset.
Slå av vätskan
Mosa med ballongvisp, stomp eleler soppslev

4 kommentarer:

Anne sa...

Åh, skönt att höra att du börjar se bättre nu! :)

Frukostflingan sa...

Så roligt att du är på G igen, men ta det nu försiktigt!

Ingvor sa...

Älskade vännen - välkkommen tillbaka! Men glömde du inte en grovhackad lök som kokar med?

Jesper sa...

Anne, tack. Givetvis var din blogg bland det första jag började läsa, när jag orkade sitta framför datorn någon minut i taget igen. :-) Tack för allt ditt stöd under den här tiden.


Frukostflingan: Jotack! Jag tar det väldigt lugnt, men jag längtar så tillbaka till mitt kök. Tack, även du, för ditt stöd under den här tiden och för dina samtal. Tack, tack. Och - kul att se att du läser Krubb.

Ingvor: Japp. Lök skall man ha, också. Tack för påminnelsen.