lördag, april 26, 2008
Ett litet tips.
Om du kan hitta den här osten någonstans. Köp den. Det är bland det godaste jag ätit! Jag kan också säga att den bröt väldigt fint mot mangobalsamvinäger. Jag fick en sådan här - 150 g - på mässan igår och det är, som sagt, fantastiskt god ost.
Kaltbach "Le Gruyere" som fått åldras till en en riktigt fin, smakrik bit godhet i en grotta. Det blir inte mycket bättre än så, faktiskt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Anne på Anne's food har fakiskt gjort sin egen Kaltbach ost, i Schweiz. levererades hem till henne när den var klar. Jag ska hålla utkik efter osten.
Ooh, den är ljuvlig den osten. Jag antar att du tycker om Appenzeller också? Om du inte provat den osten bör du genast göra det.
Yes, den där är grymt god, jag fick ju faktiskt åka ner till Kaltbach och hälsa på ostarna i kalkstensgrottan, very nice. Fast osten jag gjorde var från Emmenthaldalen, Jessika :) (Och himla god, den med.)
Jo, fast den var ju lagrad i grotta även om den inte var en gruyere.
Anne: Verkar jättekul att testa det ju! DET måste jag göra. Du har några fler matnördpoäng än, jag, känns det som. :-)
Nä, jag tror min ost bara lagrades i källare, faktiskt :)
Jesper, det vete sjutton.. :) Jag har rätt låg matnördighetspoäng totalt, tror jag.
Jag hittade såväl emmenthaler som gruyere på ica (emmi-kaltbach). 57 kr för 150 gram.
Kaltbach är också en kurort där man förut drack vatten osh solade sig och vårdade hälsan. Det kan man fortfarande göra.
Anne: Ja, dåså! :-) Då var det utrett! :-)
Jessika: Jag måste kolla upp det på min lokala ica, så fort jag hinner.
Skicka en kommentar