måndag, april 21, 2008

Måndag igen

Så var det måndag igen. I och för sig inget konstigt med det, det är måndag hela dagen, en dag i veckan och den kommer alltid efter helgen... Den här helgen är jag emellertid riktigt trött, för då Fru Värn är gravid (med vårt andra) har hon kommit i sådan där härlig "bona om"-period, vilket innebär att jag hålls som blåställsklädd gisslan till diverse "bona om"-jobb den här, förra och nästkommande helger (för i alla fall en rätt lång framtid) i princip tills dess att barnet kommer.

Vi har i helgen spacklat, slipat och sedan målat om två rum, dels dotterns "nya" barnkammare, vilket tills förra veckan var vårt kontor/hemarbetsplats (de grejerna står nu i vardagsrummet, eller i alla fall de som finns kvar) och dels vårt sovrum.

Det, som ju tar en del tid (vi har hållit på till tämligen sent på natten, och börjat rätt tidigt på morgonen) och det faktum att jag fått sova på en madrass i vardagsrummet har gjort att jag inte alls känner mig så utvilad efter helgen som jag kanske borde.

Det är skönt att det är måndag, så man kan få gå tillbaka till jobbet och vila upp sig lite. Tills nästa helg, då nästa "bona om"-projekt drar igång.

Idag skall jag serva prinskorv med något. Vi får se vad det blir.

3 kommentarer:

Jessika sa...

Åh, man får väl säga grattis till dig och fru Värn om barnet :)!
Låt mig föreslå hur det började; borde vi inte göra något åt de här väggarna? säger fru värn oskyldigt. ;)

landonius sa...

Låter bekant...
Fast hos oss sker total makeover titt som tätt utan den goda nyheten!
Jag ber att få gratulera och önska lycka till för hela familjen Värn!

Jesper sa...

Jessika och Landonius: Tack.