söndag, april 13, 2008

Bäst just nu: Jens Linder

Jag har säkert skrivit det förr och kommer absolut att skriva det igen: Jens Linder verkar vara en trevlig prick.. Jag brukar läsa vad han skriver i DN och när han skriver grejer till Sveriges kanske bästa matsajt - Taffel, och jag måste säga att han ger ett väldigt opretentiöst intryck. En sympatisk kock som med avslappnad stil ger praktiska tips och/eller infallsvinklar i samtal med andra och som verkar tycka att det är viktigare att ha kul i köket än att följa dogmer.

Det är här är min sorts kock, helt enkelt. När jag blir stor vill jag BLI Jens Linder.

Läs bara vad han skriver om omeletter. Det blir inte mycket trevligare än så!

3 kommentarer:

Anna sa...

Och hans bok Långkok är en jätte, jättebra kokbok. Tål också att sägas många gånger.

görel sa...

Jag håller med om allt! Som amatörlagare blir man verkligen inspirerad att lyfta matlagningen till en ny nivå. Det är basic men på ett högre plan, så att säga.

Jesper sa...

Görel: Att vara basic betyder ju inte att det nödvändigtvis blir dåligt? Jag gillar verkligen, som du hans inspirerande sätt.