onsdag, april 30, 2008

Ekbackens kycklingsoppa

En enkel kycklingsoppa, sopm visat sig vara populär hos barnen:

(4 port):

300g kycklingkött av valfri sort.
1 morot
1 palsternacka
1/4 rotselleri
1/4 purjolök
1 gul lök
100g gröna ärtor
1 litet glas vitt vin
God buljong
Rosmarin, timjan, salt och peppar

Skär rotsakerna i tärningar, runt ½ gånger ½cm i storlek och lägg i en kastrull. Hacka lök och purjolök i rätt grova bitar. Slå på vatten och låt koka u pp.
Skär under tiden kycklingen i små bitar och bryn dessa hastigt i en panna, med lite olja.
I med kycklingen i soppan, som nu får stå och koka ett tag, tills alla grönsaker är mjuka.
Tillsätt vitt vinoch dra sedan ned värmen till "sjudande" .I med ärtor och amaka sedan av med kryddor efter behag.

Servera med nybakat bröd.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det bokmärks direkt! Och det kan ju bara betyda 3 glas vin till den ömma modern!

Anonym sa...

kul att de gillar det, fast det är vin i.

FamiljenFriluft sa...

Jo, det är poppis, fastän det är lite vin i.